Strandweg 38
9163 GN Nes

.
Het centrum combineert ‘opdoen van kennis’ op een aantrekkelijke manier met ‘ervaren en beleven’. Hier word je op een spectaculaire wijze meegenomen op reis door de Amelander natuur, ben je getuige van het ontstaan van het waddengebied en voel je je betrokken bij de inspanningen die nodig zijn om het eiland te behouden.
.

In het Natuurcentrum worden alle kenmerkende landschapstypen van Ameland getoond. Vanaf het Wad aan de zuidzijde via kwelder, polder, dorpen, bos en duinen naar het Noordzeestrand. In en rondom een aantal diorama;s maakt u als bezoeker van het museum kennis met de rijkdom aan leven van het Wadden- en Noordzeegebied.
.


. Het watertheater
Centraal gelegen in het Natuurcentrum bevindt zich een bijzondere attractie, een vanwege omvang en inhoud uniek zeeaquarium. Over een lengte van 14 meter kunnen vooral kinderen zich eindeloos vermaken voor de manshoge ruiten. Achter deze ruiten bevinden zich de grotere vissen en schaaldieren, zoals Kabeljauwen, Harders, Hondshaaien, Palingen, grote platvissen, roggen, kreeften en krabben.
.

.

.
.
Het Natuurcentrum in Nes heeft niet alleen een paar fantastische Kunstmaand tentoonstellingen, maar ook een nieuwe multimediaruimte dat de moeite waard is om gezien te worden.
.
things to do
Avond bostocht
's Avonds is het bos altijd anders, je ziet andere dieren, hoort andere geluiden en komt misschien van alles tegen. De avond bostocht wordt gehouden in het Hollumer bos, onder het schijnsel van de vuurtoren en is in de zomermaanden prima te combineren net een beklimming van diezelfde vuurtoren.Het wordt donker in het bos, dus neem een zaklantaarn mee.
Duur 1,5 uur, maxmale groepsgrootte 25 personen.
Informatie en boekingen: tel. Nr. 0519-542737 of via e-mail
.

.

Wadpracticum
Tellen, tekenen, determineren, kleuren...
.
.

De eendenkooi
Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen. Eeuwenoud is ook de 'Nassaukooi' op Ameland: hij is in 1705 aangelegd door de Prinses van Oranje Amalia van Anhalt Dessau. Ook nu nog loopt er een kooiker rond en zijn er eenden aanwezig. Wie een bezoek brengt aan deze eendenkooi maakt op een boeiende manier kennis met een heel bijzonder oud ambacht. U vindt de eendenkooi op de kooiplaats bij Buren.
Duur: 1,5 uur, maximale groepsgrootte: 30 personen.
.

Excursie: Wat is Wad?
Laarzen of gymschoenen  aan en de dijk over: wie op Ameland is mag eigenlijk niet weggaan zonder even over het Wad te hebben gelopen.
.
openingstijden:
* tot 3 juli
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur,
zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
* 3 juli tot 28 augustus
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 19.00 uur,
zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur
* 28 augustus tot 30 oktober
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur,
zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
* 30 oktober tot 1 januari
woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur

Uitzonderingen: Tijdens de voorjaarsvakantie (20-2 tot 6/3) en de kerstvakantie (25/12-7/1) gelden dezelfde openingstijden als in de periode van 10 april tot 3 juli. Op feestdagen alleen 's middags geopend.
.
.Natuurcentrum Ameland
Strandweg 38
9163 GN Nes

.
tel: 0519 542 737
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.amelandermusea.nl http://www.ameland.nl
 

NAAR BOVEN