Maliebaanstation
3581XW  Utrecht

.
Het 19e-eeuwse station aan de Maliebaan is volledig in oude luister hersteld. Hier voel je je als eerste reiziger in een net opgeleverd station in 1874. Een rijk beschilderde vestibule met kroonluchters, een wachtkamer 1e en 2e klasse, een luxe eetzaal en zelfs toiletten in 19e-eeuwse sfeer laten je zien hoe het station vroeger de poort naar de wereld was.

. Wil jij eens een echte reis maken? Stap dan in de Jumbo-Express en ontdek een verrassende wereld met een tunnel, een boevenspoor, een jungle, een beeldentuin en vele andere verrassingen.
Onderzoek zelf de rustieke plek van een oud rangeerterrein. Een oude watertoren, een kolenbunker, een slakkenput, grote bakken zand, grind en schelpen. Kortom, alles wat een locomotief nodig heeft om te kunnen rijden. In het Seinhuis worden dagelijks demonstraties gegeven.
.

www.voordeeluitjes.nl

 .
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.
EVENEMENTEN
On traXS 15 t/m 17 maart 2024
In Het Spoorwegmuseum is niet alleen heel veel te zien, er is ook erg veel te beleven! Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen, zoals het welbekende On traXS!: De mooiste modelbanen van Europa in de maand Maart

.

Arend onder Stoom
ieder 3e weekend v/d maand
.
Maak een rit in een historische trein die verder gaat dan het museum!
Ieder tweede weekend van de maand neemt de Heimwee Express bezoekers mee voor een rit met een nostalgische museumtrein. De rit gaat richting Maarn en duurt circa 40 minuten.
Beleef het verleden en maak een ritje met de Heimwee Express!
.

. Kaartjes zijn te koop in de museumwinkel. De ritten van de Heimwee Express zijn speciaal voor bezoekers aan Het Spoorwegmuseum, je moet dus in het bezit zijn van een entreebewijs voor het museum.


Plusdag » Elke derde dinsdag van de maand is er een Plusdag met nostalgische programma's voor senioren.
.
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Geopend op maandagen tijdens de schoolvakanties.
Gesloten op 1 januari en 30 april.
.

Maliebaanstation
3581XW  Utrecht

.
Tel. 030 2306206
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.spoorwegmuseum.nl
 
NAAR BOVEN