.

MUSEUM MALUKU GESLOTEN
.
Vanaf oktober 2012 is het Museum Maluku gesloten. Per 1 april 2013 zijn we vertrokken uit het gebouw aan de Kruisstraat. De stichting Moluks Historisch Museum blijft bestaan en houdt kantoor te Houten:
Oud Wulfseweg 1
3992 LT Houten
Telefoonnummer en emailadressen blijven hetzelfde:
 Tel +31-(0)30-2367116
.
U bent ook welkom om onze overige Indisch georiënteerde pagina's te bezoeken:
IHC Sophiahof  (Den Haag)
Museum Bronbeek (Arnhem)
Indisch HuiskamerMuseum (Breda)
Indisch Museum (alleen virtueel)
.
.


.
.Sinds 1 april jl. is de Stichting Moluks Historisch Museum, evenals het LSEM, tijdelijk gehuisvest in het MKC-gebouw te Houten aan de Oud-Wulfseweg 1. Sinds het besluit van Stg MHM om de deuren van het Museum Maluku definitief te sluiten, is veel tijd en energie besteed aan de logistieke afhandeling van die sluiting.

Een tentoonstelling huren
Een tentoonstelling huren bij een activiteit in de Molukse wijken, meubels uit de woonoordperiode lenen, opzoeken wie je pela is, foto’s van vroeger bekijken of onderzoek doen naar verschillende onderwerpen uit de Molukse geschiedenis? Dit alles (en nog meer) blijft mogelijk!
.


. Mari lihat (‘kom kijken’)
bestaat uit 46 panelen (50x70 cm) met foto’s en bijschriften. De foto’s beslaan een periode van een eeuw (ca. 1900-2005) en zijn onderverdeeld in thema’s die aspecten van de Molukse cultuur laten zien.

Geschiedenis van Molukkers in Nederland
 is chronologisch en bestaat uit 30 panelen (50,2x60,2 cm) met foto’s, kaarten en documenten met bijschriften. De achtergrondteksten zijn geïntegreerd in de tentoonstelling maar kunnen desgewenst ook apart bijgeleverd worden.
.


. Huurprijzen
‘Mari lihat’ is te huur voor 75 euro per dag (125 euro voor twee dagen)
‘Geschiedenis van Molukkers in Nederland’ is te huur voor 100 euro per dag (175 euro voor twee dagen).
Langere tijd huren kan ook. De prijs wordt dan in overleg bepaald. Voor transport en verzekering dient de huurder zelf zorg te dragen.
Meer informatie en reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31-(0)30-2367116

U kunt ook de website www.venstersmoluksegeschiedenis.nl  en het bijbehorende boek van Hans Straver Vensters op de Molukse geschiedenis 1450-1950 (LSEM, 2011) raadplegen.
Hier vindt u nog meer Molukse leiders, sultans, handelaren, onderwijzers en verzetshelden , en informatie over de tijd waarin zij leefden.
De tekeningen zijn gemaakt door Melroy Bisel.Satudarah MC

Daarnaast is er ook aandacht voor de bijzondere tattoo’s van de Molukse Motorclub Satudarah, die zich laat inspireren door oude Molukse initiatierituelen.
.

MUSEUM MALUKU GESLOTEN
.
 Tel +31-(0)30-2367116
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museum-maluku.nl
 

NAAR BOVEN