Groeneveld 2
3744 ML Baarn

.
In Kasteel Groeneveld gaat het over ‘groen en groei’. Groeneveld biedt een inspirerende omgeving waar mensen elkaar ontmoeten en ideeën genereren voor een duurzame groei en groene innovaties. Rondom deze thema’s worden inspirerende debatten, evenementen, tentoonstellingen en educatieve activiteiten verzorgd.
.

Begin achttiende eeuw (omstreeks 1710) liet de Franse hugenoot Mamuchet in de bossen van Baarn het buitenverblijf 'Groeneveld' bouwen, met naast het hoofdgebouw een koetshuis, orangerie en boerderij, omringd door een Franse parktuin. Ongeveer dertig jaar later liet Pieter Cornelis Hasselaer, Indiëvaarder en burgemeester van Amsterdam, zijvleugels aanbouwen en moestuinen aanleggen. Door het imposante uiterlijk kreeg het zomerverblijf de naam 'Kasteel Groeneveld'.
.

Xylotheek


Kasteel Groeneveld heeft een verzameling boomboeken. Het is één van de drie laatst overgebleven xylotheken in Nederland. Deze xylotheken worden alle toegeschreven aan Alexander Schlumbach (1772-1835), die ze in opdracht van koning Lodewijk Napoleon vervaardigde.
.


.

. De Baarnse muziekkring verzorgt maandelijks concerten in Kasteel Groeneveld.
Zaterdagavondconcerten, aanvang 20.15 uur Prijs € 23,-
.

Zondagochtendconcerten, aanvang 12.00 uur
Reserveren via onze reserveringslijn: (035) 640 93 92 of via http://baarnsemuziekkring.nl/

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
.

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn

.
tel: 035-5420446
http://www.kasteelgroeneveld.nl/
 
NAAR BOVEN