Oostvaardersdijk 01-09
8200 AC Lelystad

.

De Bataviawerf kent al 30 jaar lang een bewogen bestaan, met beperkte middelen en soms fikse tegenslagen, maar vooral met vele hoogtepunten en bijzondere resultaten. Ruim 3,5 miljoen mensen hebben de reconstructies van de Batavia en het admiraliteitsschip 'De 7 Provinciën' in aanbouw al, tot in het diepste ruim, gezien en zo de Gouden Eeuw en de "VOC-mentaliteit" herbeleefd.
.


De werf is uitgegroeid tot een ambachtelijk kenniscentrum en heeft als werkervaringsproject vele honderden (jonge) langdurig werklozen op weg geholpen naar een betaalde baan, opleiding of eigen bedrijf.
hier naar AKTIVITEITEN
.


.
.
.

.

Wat is er te zien en te doen ?
hier naar AKTIVITEITEN
De Bataviawerf is in de eerste plaats bekend om de reconstructie van het VOC- schip de Batavia uit 1628. Dit wereldberoemde schip is gedurende het hele jaar te bezichtigen, zowel individueel als met een rondleiding.

Bataviawerf Opstapdagen
Per dag zijn er 2 afvaarten mogelijk, te weten om 12 of 15 uur.
Speciaal voor de zomer biedt Bataviawerf in samenwerking met Oxalex de Bataviawerf Opstapdagen voor jong en oud.
.


. Met dit arrangement kunt u een bezoek aan de Bataviawerf combineren met een twee uur durende vaart op een authentiek dwarsgetuigd zeilschip
NGK workshop
 Kennismaken met smeden
Tijdens de workshop Kennismaken met smeden wordt u in een ontspannen sfeer en onder deskundige leiding de beginselen van het smeden bijgebracht.
.

. Dit gebeurt door te werken aan een eigen werkstuk dat aan het einde van de dag mee naar huis mag worden genomen. Deze workshop wordt georganiseerd door het Nederlands Gilde van Kunst-, sier- en/of restauratiesmeden (NGK). Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op www.smeden.nl
.

Demonstraties knopen & splitsen met publiek


. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om zelf ook gratis knopen te maken. Voorbeelden van knopen zijn het allemanseindje en het zoeteliefje.

Demonstratie Kanonschieten

Kanonniers van de Bataviawerf geven geheel in stijl een demonstratie kanonschieten. De Bataviawerf beschikt over 24 stuks gietijzeren geschut. Deze kanonnen zijn replica's van historisch geschut.

Re-enactment: Leven aan boord
Het VOC-schip Batavia is weer in bedrijf.
.

Re-enactment groep 'Leven aan Boord' geeft in samenwerking met de Flevolandse Theatervereniging J.T.L. diverse demonstraties aan boord van het schip de Batavia.


Maandagen gesloten verder elke dag geopend van 10 tot 17 uur.
Alleen op 25 december en 1 januari is de werf gesloten.
Uitstekend bereikbaar per auto, vanaf het NS-station Lelystad en over water.
Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan op de Bataviawerf.
.
Batavia Werf Lelystad
Oostvaardersdijk 01-09
Postbus 119
8200 AC Lelystad

.
Tel 0320-261409
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.bataviawerf.nl
 

NAAR BOVEN