2 Wijk 2
8321 EP Urk

.
Urk wordt wel de parel van Flevoland genoemd. En terecht! Het voormalige eiland Urk met zijn meer dan 1000-jarige geschiedenis, heeft een prachtige historische dorpskern met de karakteristieke groene gevels en de vele winkeltjes.
.
Tot 1939 was Urk een eiland in de Zuiderzee en in het museum kunt u dan ook aan de hand van verschillende exposities een beeld krijgen van de wijze waarop de Urkers geleefd hebben. Van de strijd om te overleven als armoedige eilandbewoners, tot een redelijke welstand die ze nu hebben als bewoners van een "eiland" aan de vaste wal.
.

. Urk kent ook een eigen dialect. Een eigen klederdracht. Urk leeft van het water, van de visserij. En juist die aspecten maken een bezoek aan het museum leerzaam en waardevol. De vele positieve reacties uit het gastenboek van het museum getuigen ook daarvan.
.

.
 .
NAAR BOVEN

.

.
 aktiviteiten
In diverse arrangementen is een bezoek aan museum Het Oude Raadhuis opgenomen. Deze arrangementen zijn te boeken via Tourist Info Urk, dat ook gevestigd is in het museum. We noemen hier onder meer:
 •De stegentocht
 •Een bezichtiging van de vuurtoren
 •Een bezoek aan de grootste visafslag van ons land
 •Een overtocht met de veerdienst naar Enkhuizen waar het Zuiderzeemuseum is gevestigd
http://www.touristinfourk.nl/
.
Juni
7 juni: Urkerdag
De Urkerdag wordt traditioneel gehouden op de zaterdag voor Pinksteren, 7 juni a.s.. Traditiegetrouw wordt er op deze dag nog wel in klederdracht gelopen.

Openingstijden:
april t/m september
ma t/m za van 10.00 tot 17.00
In de voorjaars- en herfstvakantie open
van 14.00 tot 17.00 uur.

Museum Het Oude Raadhuis
2 Wijk 2
8321 EP Urk

.
Tel.museum: 0527-683262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://museum.opurk.nl/
 
NAAR BOVEN