Wolfhorn 1a
Eelde.

.
'Gebr. Wietzes' Eelde/Paterswolde.
Museum voor Internationaal Houten Schoeisel
Klompen: iedereen weet wat het zijn en hoe ze er uitzien. Toch worden ze veel minder gedragen dan vroeger en is de klompendrager een uitstervend ras. En dat terwijl het nog niet zolang geleden is dat bijna iedereen een paar klompen had en daar dagelijks op liep.
.
Er waren in die tijd dan ook veel klompenmakers, die allen hun eigen modellen maakten en die in een vaak bonte variatie van kleuren en versieringen uitvoerden.
. De grote verscheidenheid aan klompen van vroeger en van nu is een waardevol deel van het cultuur-historisch erfgoed van een volk. Het in 1990 geopende museum 'Gebroeders Wietzes' geeft een goed overzicht van dit stukje erfgoed.

.

 Het museum is genoemd naar de twee laatste klompenmakers van Eelde, de gebroeders Eiso Wietzes (1916-1977) en Egbert Wietzes (1925-1988). Niet alleen vervaardigden zij op vakkundige wijze zelf een groot aantal gebruiksklompen, ze legden bovendien een verzameling aan van bijzondere klompen.
.
Deze kollektie werd aangevuld met de verzameling klompen en gereedschappen van de klompendeskundige H.P.Bongers uit Enschede. De verzameling wordt nog steeds uitgebreid met houten schoeisel uit verschillende werelddelen. Met recht kan gesproken worden over een internationale kollektie.

.

.
.
 .
NAAR BOVEN

.


.
Openingstijden

Open 1 april - 1 oktober.
Dagelijks van 14.00 - 17.00
(behalve op maandag).

Groepsbezoek buiten de
normale openingstijden tot
maximaal 45 personen het
gehele jaar mogelijk op afspraak.
Speciale prijzen voor groepsbezoek.
Reservering via tel: 050 - 309 1181.
.
Internationaal Klompenmuseum
 Wolfhorn 1a, Eelde.
Paterswolde

.
Tel.: 050 - 309 1181
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.klompenmuseum.nl
 

NAAR BOVEN