Brink 1
8381 BE  Vledder

.
MUSEUM HEDENDAAGSE GRAFIEK EN GLASKUNST
MUSEUM VALSE KUNST
Kunst is leuk, vinden ze in de Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

Twee, eigenlijk drie museums in één gebouw.
.
Op de eerste verdieping: het MUSEUM VALSE KUNST, het enige museum voor valse kunst ter wereld, maar als je binnenkomt wacht je gelijkvloers ook een aangename verrassing:
het MUSEUM HEDENDAAGSE GRAFIEK, nog een uniek museum. Andere museums hebben meestal ook wel grafiek, maar zien het niet als hoofdzaak, ze doen het er even bij. In Vledder is het 'core business', een kernactiviteit.

.
Gelijkvloers vind je ook de derde verrassing: het MUSEUM HEDENDAAGSE GLASKUNST.
Vledder is het meest internationaal glaskunstcentrum in Nederland: de beste Nederlandse glaskunstenaars meten zich met de besten uit de rest van Europa..
.
Het Museum Hedendaagse Glaskunst richt zich voornamelijk op multipels, al zijn er ook eenmalige werken aangekocht.
In het museumkompleks in Vledder (gemeente Westerveld, Drenthe) zijn ondergebracht:
.


.

 
NAAR BOVEN

.

Museum Valse Kunst
 Alles wat duur is, wordt vervalst: gouden sieraden, edelstenen, merkkleding, Breitling- en Rolex-horloges, bankbiljetten, munten, Egyptische mummies, zeldzame vazen, de dagboeken van Hitler en natuurlijk schilderijen. Er zijn meer valse Van Goghs dan echte. Kriminelen weten op heel veel manieren hun slachtoffers op te lichten.
.
 “De Emmaüsgangers”
een zeldzame jonge Vermeer.
Han van Meegeren (1889-1947)
Han van Meegeren: vervalste in de jaren dertig en veertig met sukses de 17-de eeuwse Hollandse meester Vermeer.
.

Geert Jan Jansen op een echte Rietveld-stoel.
De stoel naast hem is vals
Geert Jan Jansen: werd enkele jaren geleden op een Frans kasteel gearresteerd met 1600 moderne valse meesters om zich heen, waaronder Picasso, Matisse, Chagall en Karel Appel.Beeldentuin:
Tot 2012 bestond het werk in de beeldentuin voornamelijk uit glas, nu staan er ook beelden uit cortenstaal, hout en graniet.
.

. Wat meer filosofische kunst dan voorheen, zegt Coördinator René Loesberg, maar des te meer reden om eens goed bij de objecten stil te staan. Er is werk van Theodora Plas, John Beemsterboer en Jan-Piet van den Berg.


Tegen meerprijs zijn de volgende arrangementen mogelijk in aansluiting op het groepsbezoek aan de Museums:
U gebruikt de lunch bij Moe's Tuin (afspreken met Wil of Hans van de Rotte (tel. 0521 - 38 00 90)), gevolgd door een workshop aldaar onder begeleiding van de kunstenaar en docent Kunstgeschiedenis Frans Bultje waarbij de groepsleden hun eigen schilderij gaan maken (echt of vals). Tel: 0522 - 24 61 27.
.
.
Openingstijden
april t/m oktober:
woensdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur
november en december:
zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur
10.00 - 17.00 uur
.

Museums Vledder
Brink 1
8381 BE  Vledder

.
tel 0521383352
tel: 0615573988
www.museums-vledder.nl
 
NAAR BOVEN