Kerkengang 5
7607 BR Almelo.

.
Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen.
Het Wevershuisje trekt jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers.
In het Wevershuisje is er een permanente expositie van 'VAN VLAS TOT LINNEN', met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.
.

. Er worden met regelmaat demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen.
Vanaf de lente, als de kersenbomen in volle pracht en glorie bloeien, is het goed toeven op het erf : onder genot van een kopje koffie kunt u genieten van dit rustieke plekje. Naar wens kunt u daarna een gratis rondleiding krijgen door het museum.
.

.
 .
NAAR BOVEN

.


Van Katoen en Nu
Mede met ondersteuning van de vrijwilligers van Het Wevershuisje wordt de stadsmusical "Van katoen en nu" opgevoerd op het Indië-terrein.
 Zie www.vankatoenennu.nl
.
Wol- en vlasspinnen
Het spinnen is na het vilten, de oudste vorm van wol verwerken. Vanaf de tijd, dat de mens zich met veeteelt ging bezig houden -en dat waren in de eerste plaats geiten en schapen- heeft men de huiden, de wol en het haar gebruikt als kleding.
Twee jaar geleden ontdekte een Nederlands archeologisch team bij opgravingen in Calabrië (Noord Italië) de restanten van de tempel van de Wolgodin.
.
.
Openingstijden
Dinsdag tot Zaterdag
van 10.30 tot 17.00 uur.
Behalve dat het museum het bezoeken waard is - u wordt er naar wens gratis rondgeleid - worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals:
• kinderfeesten
• stadswandelingen met ervaren en enthousiaste gidsen
  (kosten € 5,50 p.p. incl. kop koffie en krentewegge)
• souvenirshop • terrasverkoop • kraamfeesten • workshops
Bel voor nadere inlichtingen 0546-852701
.
Stichting Het Wevershuisje
Kerkengang 5
7607 BR Almelo.

.
Telefoon 0546-852701
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.wevershuisje.nl/
 
NAAR BOVEN