Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

.
Wonderryck Twente
Weg. Wijs. Wonderryck. Een plek van betovering.
Welkom in Wonderryck! Het wonderbaarlijk actieve museum waar je oog in oog staat met de pracht van het schone Twentse landschap en dierenrijk. Hier ontdek je het beroemde Twentse coulisselandschap door de ogen van de ‘bewoners’ zelf. Dichterbij kom je niet!
.

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond. Tussen nu en een eeuw geleden is er in de natuur veel veranderd. Ook dat willen we laten zien.
.

.

 .
NAAR BOVEN

.Exposities
Elke zaal een verhaal
Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien zoals de mens dat nooit kan beleven. Van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door.

Planten en dieren van Twente: een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je dat nu niet meer tegenkomt. Leer via zijn werkkamer Meester Bernink kennen in zijn eigen tijd.
.


De Oertijd: Bijzondere fossielen en mineralen zijn voorwerpen die als gids dienen bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

Twente bij Nacht is de zaal waar nachtuilen de weg wijzen door het duister: een spannend verblijf met dieren van Twente in het donker.

Een dag met Bernink in 3D: op zoek naar een vlinder ontmoeten we samen met Bernink een steenarend die een slang probeert te vangen die net een kikker te pakken had waar de vlinder overheen vloog. Meester J.B. Bernink was natuurliefhebber, onderwijzer, verzamelaar en museumdirecteur.


De Wonderkamers: deze geweldige zalen vol dieren tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Maandag - vrijdag
10:00 - 17:00 uur Zaterdag
gesloten  Zon-/feestdagen
11:00 - 17:00 uur
Eerste Kerstdag, Oudjaars-
en Nieuwjaarsdag is
Natura Docet gesloten!
.

Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

.
Tel.: 0541-35 13 25
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.naturadocet.nl
 
NAAR BOVEN