Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen

.
Museum Het Valkhof biedt een prachtige collectie archeologie, oude kunst en moderne kunst en diverse tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten.
Museum Het Valkhof is een ontwerp van de inmiddels internationaal befaamde architect Ben van Berkel van UN Studio te Amsterdam. Het bureau ontwierp onder meer de Erasmusbrug in Rotterdam en het Mercedes Benz Museum in Stuttgart.
.

Op 14 september 1999 werd de nieuwbouw van Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos geopend. Sindsdien heeft het museum gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers per jaar weten te trekken.
.
Museum Het Valkhof heeft vaste collecties Archeologie, Oude en Moderne Kunst. Ook is er een uitgebreide, gespecialiseerde bibliotheek met bijbehorende leeszaal. Hier kunt u terecht voor achtergronden van de verschillende verzamelgebieden.
.


 .
NAAR BOVEN

.

De verzameling moderne kunst van Museum Het Valkhof omvat werken van hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren 60 van de 20ste eeuw, met werken van de Nederlandse Pop Art en het Hedendaags Expressionisme.
.


Maar ook met werken van kunstenaars uit andere landen in Noordwest-Europa. De collectie bestaat voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken.
.

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen

.
Telefoon: 024 360 88 05
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumhetvalkhof.nl/
Postbus 1474
6501 BL Nijmegen
 
NAAR BOVEN