Profetenlaan 2
6564 BL
Heilig Landstichting

.
Bijbels Openluchtmuseum wordt Museumpark Orientalis
Met de keuze van een nieuwe naam stapt het museum definitief uit het verleden en maakt het duidelijk een breed, op de vraagstukken van cultuur en religie georiënteerd, museumpark te zijn. De keuze voor een nieuwe naam is een logische stap. Het museum biedt al jarenlang veel meer dan de huidige naam Bijbels Openluchtmuseum suggereert.
.

De nieuwe multimedia presentatie in het Bijbels Openluchtmuseum laat op sprekende en indringende wijze met beeld, geluid en lichteffecten verleden, heden en toekomst van jodendom, christendom en islam zien. Bezoekers zien en ervaren hoe religies zich tot elkaar verhouden in overeenkomsten en verschillen. Rituelen en tradities worden afgewisseld met conflicten en actuele beelden. De scènes zuigen de kijker mee naar een herkenbare, maar ook confronterende wereld: onze wereld.
.

Een monumentaal park met een grote landschappelijke, culturele, historische en maatschappelijke waarde. Het openluchtmuseum voor Cultuur en Religie in Heilig Landstichting bij Nijmegen. Dorpjes en beelden zijn tot rijksmonument verklaard en de restauratie is grotendeels voltooid. Op dit Gelders Erfgoed komen Christendom, Jodendom en de Islam centraal te staan.


Hidden Garden
De Hidden Garden krijgt een permanente plek in Museumpark Orientalis
Het betreft een bijzonder fraai aangelegde tuin die als titel de "Hidden Garden" heeft meegekregen. De Hidden Garden neemt de bezoeker mee op een korte reis door aspecten van de geschiedenis van het oude Israël waarin het landschap, de natuur, de Bijbelse achtergrond en hedendaagse innovatieve techniek centraal staan.
.

MpOrientalis


 .
NAAR BOVEN

.
Romeinse herberg
In museum-restaurant De Romeinse Herberg kunt u genieten van authentieke Romeinse, Arabische en joodse gerechten.
Het restaurant is tijdens de weekendopenstellingen van Museumpark Orientalis geopend.
Daarbuiten is het restaurant het hele jaar op afspraak geopend voor recepties, diners en feesten. Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij:
www.romeinseherberg.nl
 Rondleidingen voor groepen.
Het aanbod van de gevarieerde historische rondleidingen blijft. Duur: + 2 uur. Maximaal 20 personen per rondleiding. Prijs: € 35,- (excl. entree)

Openingstijden:
maandag t/m donderdag
12:00-18:00 uur
vrijdag, zaterdag & zondag
12:00-21:00 uur
.

Bezoekadres
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

.
Kantooradres
Mgr.Suyslaan 4
6564 BV  Heilig Landstichting
tel: 024-3823110
(maandag t/m vrijdag 10-16 uur)
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.museumparkorientalis.nl
 
NAAR BOVEN