Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg

.
Het Grootste kasteel van Nederland, een Bijzonder Uitje voor Iedereen!
Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg in Gelderland wacht een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse Kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal.
.

Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Dit geslacht heeft belangrijke functies bekleed bij de kerk en de staat en uitgestrekte bezittingen gehad in Gelderland en Zuid-Nederland.
De belangrijkste thans nog bestaande delen dateren uit de 14e, 15e en 17e-eeuw. In de loop der tijden hebben uitbreidingen, verfraaiingen, branden en oorlogen het aanzien van het kasteel veranderd. Van een middeleeuwse verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.
.

Kasteel Huis Bergh ligt aan de flanken van het golvende landschap van het Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied.
.


 .
NAAR BOVEN

.


Iedere zaterdag om 14:00 uur zijn er rondleidingen door het kasteel onder leiding van een gids. De rondleiding duurt 1¼ uur.

Ridderslag en benoeming tot hofdame
Iedere zondag om 13.00 en 14.30 uur start de ridderslag voor kinderen.
Let op: controleer van tevoren of de ridderslag door gaat.
.
Toegang kasteeltuin
De tuinen zijn vanaf april gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het kasteel
.

Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg <

.
tel:+31 (0) 314 661 281
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://huisbergh.nl
 

NAAR BOVEN