Ligne 5
6131 MT Sittard

.
Museum Het Nieuwe Domein is gevestigd in een voormalige negentiende eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard.
.
Het Nieuwe Domein doorkruist hedendaagse kunst en erfgoed op radicale wijze. Het museum biedt een frisse blik, waarin geschiedenis en toekomst naast elkaar zichtbaar worden. Het Nieuwe Domein is zacht rebels. Het luistert naar meerdere stemmen.
.
Scherp en gevoelig stelt het zich open voor de rauwe randjes die het leven kleuren. Geworteld in de regio, prikkelend met universele thema’s raakt Het Nieuwe Domein haar bezoekers door het bieden van een nieuw perspectief.
.

Museum Het Nieuwe Domein is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.
De afdeling Hedendaagse Kunst, op de benedenverdieping, is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde met fotografie, videokunst en cross-overs als herkenbare specialisaties. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal.
.


De afdeling Stedelijke Historie & Archeologie, op de bovenverdieping, richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Bovendien is hier de vaste collectie archeologische en historische voorwerpen te zien en er is een speciale Museum Het Nieuwe Domein multimediastraat voor jongeren.
.


.

.

.
NAAR BOVEN

.

Heilige huisjes van zwart goud
Verhalentocht
Als iets stopt, begint dan iets nieuws? Een koempel moest na de sluiting van de mijnen het meeste wennen aan… het daglicht.
Deze verhalentocht begint waar de deuren van de mijnen voor altijd gesloten werden. Hoe is het de bewoners uit de voormalige mijnwerkerskoloniën Sanderbout en Lindenheuvel vergaan?
Voor meer informatie zie www.verhalentocht.eu.


Kunst op Zolder

De kunstworkshops van Kunst op Zolder zijn er voor kids tussen de 7 en12 jaar. Tijdens Kunst Op Zolder zal je in 14 keer van alles over kunst leren. Maar vooral dat kunst leuk is om te zien en te doen.


.
Openingstijden:
di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur
.
Museum Het Nieuwe Domein
Ligne 5
Sittard

.
T tel:0885995544
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hetnieuwedomein.nl/
.
NAAR BOVEN