Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

.
Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is een van de oudste musea van ons land. In anderhalve eeuw is een collectie opgebouwd die ruim 400 jaar Nederlandse schilderkunst omvat: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag. Een verzameling die nog steeds groeit.
.

De collectie van het Dordrechts Museum bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, beeldhouwwerken en keramiek. De kern is echter de schilderijenverzameling, opgebouwd rond een aantal - al dan niet Dordtse - thema’s.
.

Maak kennis met de schildersfamilie Cuyp, society schilder Ary Scheffer of de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van 19de-eeuwse meesters als Breitner en Israëls en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.
.

.

 .
NAAR BOVEN

.

Dé ontmoetingsplaats van Dordt
In Art & Dining kom je met vrienden bijeen om te genieten van eten en drinken. Deze nieuwe toplocatie biedt een ontspannen sfeer en een authentiek internationale keuken, waarvan je kunt genieten door te delen met vrienden en familie.
Het sfeervolle restaurant middenin het Dordrechts Museum is modern en warm ingericht. In het restaurant wordt een wisselende collectie kunstcollectie van het museum tentoongesteld
.


Reserveer
Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Art & Dining Sales en Reserveringen, bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 - 17.00 uur via telefoonnummer +31(0)10 506 16 29MUSEUMWINKEL
Hét adres voor unieke cadeaus
ontdek de museumwinkel Laat je verrassen door een uitgebreid assortiment kunst, design, boeken en ecoproducten.

di /m zon 11:00-17:00 uur.
Gesloten op 25 december
en 1 januari. De toegang is gratis.
.

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

.
Postbus 1170
3300 BD Dordrecht
Telefoon: 078 - 648 21 48
Fax: 078 - 614 17 66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dordrechtsmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN