Kaai 1
4511 RC Breskens

.
In de winterperiode is het museum gesloten tot maart
.
Alles wat je wilt weten over visserij, zeedieren, vogels en meer…
De geschiedenis van de Breskens visserij gaat zo'n honderd jaar terug. De eerste Breskense visser werd in 1890 geregistreerd als de BR. 1.
In die tijd werd gebruik gemaakt zeilen (wind), roeiriemen (spierballen) en getij (eb en vloed) om zich voort te bewegen. Het was een hard bestaan en men was altijd overgeleverd aan de kracht van de elementen en weerberichten bestonden ook nog niet.
.


.
Het zoutwater-zeeaquarium van het Visserijmuseum telt 11 bakken, die een beeld geven van het onder-waterleven in de Westerschelde, de Noordzee en de haven van Breskens zelf.
.

In de "Tijs Verschoor"-zaal is een grote verzameling opgezette vogels te zien (ca. 850 ); een voor Nederland unieke verzameling schelpen en koralen maakt het overzicht van de natuur in deze zaal compleet (zie pagina ornithologie).
.

De "Scheldezaal" wordt gedomineerd door een maquette van de rivier de Westerschelde. 
Hier ziet u, hoe in deze snelstromende, zeer druk bevaren zeearm met zijn vele zandbanken ook nog zeer waardevolle en unieke natuurgebieden voorkomen en intact worden gehouden.
.


De visserijfeesten in Breskens bestaan al sinds 1953 en zijn bekend als een groot en gezellig feest.
Traditioneel vinden deze feesten in het begin van Augustus plaats. Raadpleeg voor exacte datum even de officiele website...
.

aktiviteiten
Garnaalvissen met trekpaarden en museumbezoek
Visserijmuseum Breskens organiseert in augustus garnaalvissen met trekpaarden op het strand van Breskens

Op de klassieke wijze wordt met Zeeuwse trekpaarden die een net voortslepen gevist op garnalen er wordt soms ook (kleine) platvis meegevangen. U wordt met een treintje naar het strand gereden en ook weer teruggebracht naar het museum.
Prijs: € 11,50 p.p. vanaf 4 jaar: Vertrek met het treintje naar het strand om 9u45.
Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten voor vertrek aanwezig bent.
Bespreek tijdig uw plaats in het treintje via E-mail of Tel. +31(0)117 383656


Fietstocht: Noordzeeroute + Visserijmuseum + Vuurtoren<

Het Visserijmuseum organiseert fietstochten met begeleiding van een gids langs de kust. De tocht begint om 13u00 bij het museum voert u langs een duinenroute naar de Panoramaweg, waar de vuurtoren zal worden bezocht, verder langs de Noordzeeroute tot aan Nieuwvlietbad. Daarna gaat u langs de zwartegatsekreek route naar Groede en dan terug naar Breskens


Openingstijden
vanaf 1 juni tot 1 november.
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
.
Visserijmuseum Breskens
Kaai 1-103
4511 RC Breskens

.
0117-383656
www.visserijmuseumbreskens.nl/
 
NAAR BOVEN