Our Lord in the Attic
Oudezijds Voorburgwal 40
1012 GE Amsterdam

.
Het nieuwe, uitgebreide museum biedt ruimte aan publieksfaciliteiten die horen bij een museum van deze tijd. Ontmoeting, verhalen en educatie spelen straks een prominente rol.
.
Het nieuwe entreegebouw staat vlak naast het monument, aan de andere zijde van de Heintje Hoeksteeg. Vanaf dit moment komen bezoekers via het nieuwe pand naar binnen en lopen vervolgens via een ondergrondse passage naar het historische huis.
.

Ons' Lieve Heer op Solder is een van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Achter de karakteristieke gevel van het grachtenhuis gaan een grotendeels 17de-eeuws woonhuis en een complete kerk schuil.
Deze schuilkerk 'op zolder' ontstond in de tijd na de Reformatie, toen katholieke gelovigen geen openbare kerkdiensten mochten houden.
.

Vanaf 1888 is Ons’ Lieve Heer op Solder een museum dat dagelijks bezocht wordt. Eerst door enkele honderden mensen per jaar, in 2009 door bijna 90.000. Daarom breiden we het museum uit met een tweede huis. Zo kiezen we voor de toekomst en kunnen we het monument behouden als uniek Historisch Huis, voorzien van context en verhalen.
.

.

.


 .
NAAR BOVEN


.

Solderviering
Traditiegetrouw vindt op iedere eerste zondag van de maand (gedurende de maanden oktober t/m mei) een Solderviering plaats.
.


Deze katholieke missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers die naar de mis komen is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.
.
Openingstijden
ma t/m zat 10.00 - 17.00 uur
zon- en feestdagen 13.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 januari en 30 april
.
Ons' Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 40
1012 GE Amsterdam

.
Tel: +31 (0)20 624 66 04
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.opsolder.nl
 
NAAR BOVEN