Herengracht 427
1017 BR Amsterdam

.
Permanent closed
Het Klederdracht Museum heeft helaas haar deuren definitief moeten sluiten sinds 1 juli 2020.

.
Het Klederdrachtmuseum van Nederland belicht het vakmanschap, de artisticiteit en de passie waarmee de Nederlandse klederdrachten tot stand zijn gekomen.
De collectie omvat een dwarsdoorsnede van de streekdrachten en volkskunst per regio. Iedere streek heeft zijn eigen dracht, met daarbinnen variaties per dorp en per levensfase, zoals die van een huwelijk of rouwperiode.

.

Het museum telt 7 kamers, geschilderd in de voor een bepaalde regio kenmerkende kleuren en motieven. Per kamer komen ook verhalen van de dragers aan bod, die uitleg geven over de functie van de getoonde kleding uit onder andere Volendam, Marken, Hindeloopen, Staphorst, Spakenburg en Zeeland.
.


.

.

KOSTUUMFOTOGRAFIE
Foto in dracht aan de gracht.
Kostuumfotografie in Volendammer klederdracht! Families, vriendinnen, sportclubs, bedrijfsfeestjes en vrijgezellenfeesten, iedereen is welkom in de fotostudio.
.


De fotostudio heeft een eigen ingang en is apart te bezoeken. Je wordt geholpen door ons team in het uitzoeken en aankleden van de kostuums. Deze worden over de eigen kleding heen aangetrokken, dus je bent snel klaar.

Vul formulier op de officiele site in voor het plannen van een afspraak.
.
Permanent closed
Het Klederdracht Museum heeft helaas haar deuren definitief moeten sluiten sinds 1 juli 2020.

.
Het Klederdrachtmuseum
Herengracht 427 
1017 BR Amsterdam

.
.
Tel +31 (0)20 84 52 399
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://hetklederdrachtmuseum.nl/

NAAR BOVEN