Dijver 17
8000 Brugge

.
Na een grondige restauratie en herinrichting maak je er kennis met Brugge en met de rijke collectie wandtapijten, kant, sculptuur-, meubel- en zilverwerk.
.

Ondergebracht in het 15e eeuwse paleis van de heren van Gruuthuse, bezit dit museum ongetwijfeld de meest gevarieerde verzameling toegepaste kunst of sierkunst van Brugge van de 13de tot de 19de eeuw.
.


 Men treft er naast een grote collectie beelden, prachtige Brugse wandtapijten en meubilair, edelsmeedwerk, tin, wapens, keramiek en muziekinstrumenten aan.
Blikvanger is de beruchte 18e eeuwse guillotine opgesteld in de wapenzaal. Het paleis met de verscheidene interieurs ademt een bijzondere sfeer.
Vooral in de keuken en in de originele middeleeuwse bidkapel, gebouwd in 1472, waant men zich nog in de late Middeleeuwen.
.


 
NAAR BOVEN

@MuseaBrugge
Bruggemuseum-Gentpoort

De Gentpoort is één van de vier bewaarde middeleeuwse stadspoorten van Brugge. Voor vreemden een ingang tot de stad, voor de inwoners een grens met de buitenwereld. De architectuur van de poort wijst op de verdedigingsfunctie die ze had. Maar via de poorten werden ook goederen uit- en ingevoerd. Een verhaal dat te ontdekken valt

Openingstijden
Van dindag tot zondag van 9.30 tot 17 uur
gesloten op maandag, 25/12 en 01/01
gratis t/m 5 jaar en voor inwoners van Brugge
.
Gruuthusemuseum
Dijver 17
8000 Brugge

.
t - +32 (0)50 44 87 11
f - +32 (0)50 44 87 78
e -Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museabrugge.be
 
NAAR BOVEN