Nekkerspoel 21
2800 Mechelen

.
Bezoek het Speelgoedmuseum in Mechelen en bewonder één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties. Verspreid over een oppervlakte van maar liefst 7000m² vind je speelgoed van over de hele wereld, van vroeger en nu. De charme ervan wordt nog extra in de verf gezet door het aangepast kader.
.
Onze speelgoedcollectie boeit zowel jong als oud. Kinderen kunnen zich verwonderen over de eenvoud van het speelgoed van hun grootouders en volwassenen zullen zich even opnieuw een kind wanen bij het herkennen van speelgoed uit hun jeugd.
.
.
Een bezoek aan het museum is bovendien meer dan alleen maar kijken: één druk op de knop en treinen, clowns en kermisattracties in miniatuur komen tot leven. Stap letterlijk in het schilderij 'De Kinderspelen' van Pieter Bruegel, bewonder treinen van schaal 1/220 tot schaal 1/1 en herbeleef samen met Napoleon de Slag van Waterloo. Als dat nog niet genoeg is, kun je verschillende traditionele spellen en puzzels ter plaatse uitproberen.
.

 
NAAR BOVEN

Museumshop Het Hobbelpaard
Onze museumshop is verhuisd naar de 1ste verdieping!
Op zoek naar een origineel cadeau of een uniek stukje speelgoed? Er is een ruime keuze aan recente spelletjes en klassiek speelgoed: muziekdozen, originele gezelschapsspellen, mechanisch speelgoed, tal van hersenbrekers,...
.

Na de rondgang in het Speelgoedmuseum is de cafetaria zeker een bezoekje waard. Er is keuze uit een ruim assortiment aan dranken en allerlei snacks: ...
.
Openingstijden
Van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur
.
Speelgoedmuseum Mechelen
t - +32 (0)15 55 70 75
f - +32 (0)15 55 20 85
e - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.speelgoedmuseum.be
 
NAAR BOVEN