Singel 449
 1012 WP Amsterdam

.
De pijnlijke waarheid over het verleden.
.
Tot een paar eeuwen geleden had elke Europese stad een schavot op de markt en een galgenveld bij de poort. De pijnbank onder het stadhuis was een gangbare methode voor scherpe ondervraging, het beulswerk een erkend ambacht: “De eerste klap is een daalder waard”.
.

. Kerkelijke juristen ontwierpen speciale middelen tegen de uitzonderlijke misdaad van hekserij en ketterij. De Spaanse Inquisitie zette een uitgebreid arsenaal instrumenten in om dit duivelse kwaad uit te bannen.
.

. Het Torture Museum geeft een levendig beeld van dit pijnlijke verleden. De internationale tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ telt meer dan 40 strafinstrumenten uit verschillende delen van Europa, van de Inquisitiestoel tot de Guillotine. Deze worden geïllustreerd met gravures en toegelicht met historische achtergrondinformatie in acht talen.
.


.


U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het Torture Museum. Wij zijn dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur. Op aanvraag organiseren wij rondleidingen voor groepen.
.

Het Torture Museum
Singel 449
 1012 WP Amsterdam

.
T +31 (0)20 320 6642
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.torturemuseum.nl/
 

NAAR BOVEN