Schipperplein 4
1315 SB Almere

.
Veiligheidsmuseum PIT in Almere sluit eind 2021 de deuren. Dat hebben de organisaties besloten die in het project vertegenwoordigd zijn.
.
P!T is de nieuwe veiligheidsexperience in Almere Centrum en opvolger van het Politiemuseum in Apeldoorn. Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Geneeskundige hulpdiensten.
 Geniet met het hele gezin van dit leuke en leerzame uitje!
.

In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Bekijk de historische collectie met o.a. voertuigen, uniformen en wapens.
.
Er is ook veel te doen: Speel spannende misdaadgames, neem een kijkje in een echte politiecel en volg de verkeersregels op de skelter!
.Ook kan je één van de speurtochten doen. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe je bij kunt dragen aan een veilige samenleving. Leerzaam, maar vooral heel leuk!

.


 .
.
NAAR BOVEN

.

Het Museumrestaurant PIT bevindt zich midden in Almere Centrum en is via de entreehal van het museum te bereiken. Het restaurant is openbaar toegankelijk voor iedereen. Ook als je geen toegangskaartje hebt voor het museum ben je alsnog van harte welkom voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of andere versnaperingen. Bij mooi weer gaat het zonnige terras open met een mooi uitzicht op het Schipperplein. Reserveren van tafels is alleen mogelijk bij groepsreserveringen en verhuur.
.


Veiligheidsmuseum PIT is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op feestdagen en in de schoolvakanties zijn er afwijkende openingstijden.
.

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

.
tel: 036 844 66 37
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.pitveiligheid.nl/
 

NAAR BOVEN