Lunettenlaan 600
5263 NT Vught

.
Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum c.q. museum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien.
Buiten ziet u aan de hand van de natuurstenen maquette hoe groot het kamp is geweest en hoeveel gebouwen er stonden.
Om de honderd meter stond er een wachttoren, waarvan u reconstructies ziet. De nagebouwde barak naast de authentieke kamgracht met omheining laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest. De reconstructie is de helft van de oorspronkelijke grootte.
.
.
Op het kindergedenkteken staan de namen en de leeftijden van de 1.269 joodse kinderen die in juni 1943 zijn weggevoerd met de ‘kindertransporten’. In het crematorium werden de lichamen verbrand van de gevangenen die in het kamp omkwamen of werden gefusilleerd. Hun lichaamsresten liggen in asputten naast dit gebouw.
.

.
Uw  bezoek wordt afgesloten met ‘Ogen van de oorlog’: uitvergrote foto’s die Rogier Fokke maakte van oud-gevangenen en hun herinnering aan kamp Vught. Het gelijknamige boek met uitgebreide interviews is in het museum en de webwinkel te koop.
De fusilladeplaats is gelegen in het bos, ongeveer 15 minuten lopen. Hier is een monument met de namen van 329 geëxecuteerde gevangenen.
.


 
 .
NAAR BOVEN

.

.
Heeft u een aanbod voor expositie, theatervoorstelling e.d.?
.

.
Wij nemen alleen aanbiedingen van professionele organisaties, instellingen en/of personen in behandeling.
Bij voorkeur ideeën met een duidelijke, directe relatie met de geschiedenis van Kamp Vught. U kunt een mail sturen naar Marek Sengers met beschrijving, foto’s en andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt een persoonlijk bericht van ontvangst.
 

NM Kamp Vught:
combi-kaartje met barak 1B
Entree € 6,00 (18+) of
€ 3,00 (10 t/m 17)
Museumkaart geldig
.
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag & zondag 12:00 - 17:00
Alleen geleidehonden toegestaan

Barak 1B:
Woensdag, zaterdag, zondag
12:00 - 17:00
Atlantis 1B (zijstraat Lunettenlaan)
Alleen geleidehonden toegestaan
.

Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600
5263 NT Vught

.
tel:(073) 656 67 64
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.nmkampvught.nl/
 

NAAR BOVEN