Scherpenkampweg 58
6545 AL Nijmegen

.
Het Van 't Lindenhoutmuseum is op dit moment tijdelijk gesloten. Het museum zal na de zomer van 2024 weer open gaan. Het museum blijft bereikbaar via e-mail en telefoon.
.
20.000 kinderen vertellen hun verhaal
Beleef 150 jaar historie van de Weezeninrichting Neerbosch tot Kinderdorp Neerbosch. Hier leefden kinderen die door allerlei omstandigheden een korte of lange tijd niet bij hun ouders konden wonen. Een museum over hun dagelijkse leven: over het opgroeien, opvoeden, spelen, leren, gewoontes, regels en feesten.
.
.
Naast een historisch overzicht vindt men gereedschappen uit de werkplaatsen, uitgaven van de drukkerij, leermiddelen, meubels, prenten, schilderijen en foto's. Tal van verhalen en documenten brengen een levendig beeld van leven van de kinderen in Neerbosch. Een grote maquette geeft een goed beeld van het oude Neerbosch. Tijdens de openstelling worden historische fotoseries en films vertoond.
.
.
Het museum is vernoemd naar de stichter en directeur van de Weesinrichting Neerbosch Johannes van 't Lindenhout. Weeskinderen, voogdijkinderen en kinderen in de knel zijn vanaf 1867 bewoners in het wezendorp. Op het terrein zijn nog steeds enkele bijzondere jeugdzorginstellingen gevestigd.
.

Een film gemaakt door Martijn Baudoin in 2017 op Kinderdorp Neerbosch rondom het Van 't Lindenhoutmuseum op Oud Weezendag.


.


 .

NAAR BOVEN

.

De monumentale witte Weezenkapel uit 1882, waarin het museum is gehuisvest, is op zich al een bezoek meer dan waard.
.


Het indrukwekkende tongewelf, de omlopende galerij met smeedwerk, de stijlen met fantasie kapitelen en de zuilen die het tongewelf ondersteunen getuigen van enorm vakmanschap en bekwaamheid van de bouwers. En dat waren de wezen zelf, die met hun leermeesters aan de kerk werkten. Het ontwerp is van de bekende Nijmeegse architect Bert Brouwer.
.
Openingstijden
.
Het Van 't Lindenhoutmuseum is op dit moment tijdelijk gesloten. Het museum zal na de zomer van 2024 weer open gaan. Het museum blijft bereikbaar via e-mail en telefoon.
.
Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met uitzondering van de expositiegalerij
.


Van 't Lindenhoutmuseum
Scherpenkampweg 58
6545 AL Nijmegen

.
M 06 30 84 82 38
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vantlindenhoutmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN