Museumplein 10
1071 DJ  AMSTERDAM

.
Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum in Amsterdam voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving, opgericht in 1874. In 1895 opende het museum aan de Paulus Potterstraat, nabij het Rijksmuseum.
.
In het nieuwe gebouw van het Stedelijk Museum Amsterdam versmelten oude en moderne architectuur tot een geheel. Architect Mels Crouwel gebruikte het wit van oud-directeur Willem Sandberg als uitgangspunt voor 'de badkuip'.
.

De collectie bevat schilderijen, sculpturen, fotografie, film en video, installaties, werken op papier, kunstenaarsboeken, toegepaste kunst en industriële en grafische vormgeving.
Met grote kunststromingen, zoals Bauhaus, de Amsterdamse School, De Stijl, CoBrA, abstract expressionisme, popart, minimalistische kunst en conceptuele kunst allen vertegenwoordigd, biedt het Stedelijk Museum een geweldig overzicht van moderne en hedendaagse kunst, vormgeving en architectuur.

.

In het gebouw zijn twee permanente kunstwerken van Karel Appel minutieus gerestaureerd: de Appel Bar uit 1951 en de muurschildering in het restaurant uit 1956. Tegenover die schildering is een nieuw werk geïnstalleerd van de Amerikaanse kunstenaar Lawrence Weiner (New York, 1942) – een genereuze schenking van de Vereniging Vrienden van het Stedelijk Museum.
.

.

 .
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM

Openingstijden
dinsdag t/m zondag: 10-17 uur
donderdag: 10-22 uur
maandag: en 1 januari gesloten
.
Stedelijk museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ  AMSTERDAM

.
tel. (020) 5732.911
infolijn: (020) 5732.737
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.stedelijk.nl/
 .
NAAR BOVEN