Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen

.
Bij het station Beekbergen ligt een levend spoorwegmuseum met een grote werkplaats, prachtig oud stationsgebouw en natuurlijk een stoomtrein. De treinreis duurt ongeveer veertig minuten en neemt je mee terug in de tijd.
In het voorjaar van 1975 werd door een groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM.
.

.
De VSM rijdt met historische stoomlocomotieven over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren.
 Zij beschikt ook over vele authentieke rijtuigen. Zoals de zogeheten ‘Oostenrijkers’ met open balkons en de Nederlandse ‘Blokkendozen’, die stammen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Daarnaast bezit de VSM luxe rijtuigen, afkomstig van Wagons-Lits en Mitropa, waarin de gasten kunnen lunchen, dineren, feestvieren en vergaderen.
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.


.

De VSM rijdt op het traject Apeldoorn - Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Ook stopt de stoomtrein op Halte Immenbergweg, speciaal voor de campinggasten van de vele bungalowparken in het Veluwse bos. Het traject loopt tussen de Veluwe en de IJsselvallei door, met een afwisselend bos en weidelandschap.
.


.

.RIJDAGEN
 Volgens de dienstregeling rijdt de stoomtrein bij de voor- en naseizoensritten 's middags van Beekbergen naar Apeldoorn en vervolgens terug naar Beekbergen.
www.stoomtrein.org/rijdagen
.

Bezoekadres Museumstation:
Veluwsche Stoomtrein Mij
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen

.
www.stoomtrein.org/Postadres:
Veluwsche Stoomtrein Mij
Rijnstraat 68
7332 AX Apeldoorn
T: 055-506 1989
F: 055-506 4850
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stoomtrein.org/
 
NAAR BOVEN