Van Brederodekazerne
 Lunettenlaan 102
 VUGHT

.
Officieel is onze naam 'stichting Historische Genieverzameling'. Maar we zijn voornamelijk bekend onder de naam Geniemuseum. De genie is een onderdeel van de Landmacht. Zo heb je ook de de infanterie, de artillerie en de cavalerie.
.
Het Geniemuseum herbergt de geschiedenis van het Regiment Genietroepen en is als sinds 1970 op de Van Brederodekazerne in gebouw K gevestigd.
Het Geniemuseum is een museum voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de krijgsmacht in Nederland en in de techniek. Bezoekers maken kennis met de kleurrijke en roemruchte geschiedenis van het Regiment Genietroepen.
.

.
Het gebouw biedt bovendien onderdak aan de veteranen ontmoetingsruimte “De Brug” en de Traditiekamer, waar de Regimentscommandant en diverse verenigingen en geledingen van het Regiment vergaderen.
Bij uw bezoek is het ook mogelijk dat u, bij toeval, getuige bent van een genieceremonie, zoals een beëdiging bij het genievaandel of de uitreiking van een medaille. Het museum blijft in zo’n geval voor u normaal te bezichtigen.
.


 .
NAAR BOVEN

.

Het museum is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.
Het museum is in de maanden juli en augustus open op zondag van 12:00 tot 17:00 uur als aanvulling op de zomerrondleidingen over het kazerneterrein, verzorgd door het Nationaal Monument Kamp Vught.
Voor kinderen is er zowel binnen in het Geniemuseum als buiten een speurtocht uitgezet.
Bibliotheek: Voor een bezoek aan onze bibliotheek dient u een afspraak te maken.
.
GenieMuseum
 Van Brederodekazerne
 Lunettenlaan 102
 VUGHT

.
 tel: (073) 688 18 67
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.geniemuseum.nl
.
 postadres:
Stichting Historische Genieverzameling
 Van Brederodekazerne
Postbus 10151
 5260 GC Vught

NAAR BOVEN