Rijssensestraat 128
 7642 NM Wierden

.
Na meer dan vijftig jaar is Wagenmakerij Langenhof in Wierden weer open. De enige overgebleven wagenmakerij in Nederland met nog werkende apparatuur is opgeknapt en omgedoopt tot museum.
St. Wagenmakerij Langenhof wil dit voor ons land unieke culturele erfgoed samen met de families Langenhof behouden voor de toekomst en zo het eeuwenoude ambacht van wagenmaker levend houden.
Wagenmakerij Langenhof maakte houten ploegen, kruiwagens, kiep- en andere karren zoals bijvoorbeeld een bakkerskar.
.

.
Het wagenmakersvak is een eeuwenoud ambacht. Elk dorp had er minstens één. Soms was de wagenmaker ook timmerman. De wagenmaker repareerde wagens en karren, maar hij maakte ook o.a. hamer- en schopstelen. De wagenmaker was een noodzakelijk man in elke gemeenschap. Toch werd hij ondergewaardeerd door boeren en burgers. Er zijn dan ook maar weinig wagenmakers die tot welstand kwamen.
.

.
De bedragen die hij durfde te berekenen waren zeer laag. Bovendien werd er door de boeren stevig over de prijs onderhandeld. De afnemers betaalden vaak maanden na de aflevering. Zo liet Langenhof regelmatig zijn oudste dochter langs de afnemers gaan.
.


naar Facebook Wagenmakerij
 .
NAAR BOVEN

.

Openingstijden:
Elke dinsdag kunnen bezoekers de oude werkplaats bekijken.
maart t/m september elke dinsdag geopend van 10.00 - 16.00 uur.
Het hele jaar door zijn wij op afspraak open.
Wij zijn gesloten op zon- en feestdagen.
.
.
Rijssensestraat 128
 7642 NM Wierden

.
tel 0546571109
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wagenmakerijlangenhof.nl/
 

NAAR BOVEN