Stationsstraat 50
7005 AK Doetinchem

.
Het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum bevat een waardevolle, veelal antieke, collectie modellen op het gebied van trein-, tram- en busvervoer. Hiermee geeft zij een goed en volledig beeld van de ontwikkelingen die het openbaar vervoer heeft doorgemaakt.
.

De collectie wordt gevormd door schaalmodellen, die gangbaar zijn bij de huidige miniatuur- en modelbanen, zowel voor trein, tram en bus. Ook beschikt het museum over ontelbare attributen, waaronder uniformen en gebruiksvoorwerpen uit de wereld van het openbaar vervoer.
.

.
Het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum is ontstaan uit de particuliere verzameling van Cor Ooijevaar. Cor was een gepassioneerd treinliefhebber.
 De expositie heeft betrekking op het nationaal openbaar vervoer. Van NS, HTM, NZH en GvB zijn vele schaalmodellen en attributen tentoongesteld.
.


.


Museumwinkel
Bij de entree vindt u de museumwinkel met een ruime keuze artikelen die te maken hebben met het openbaar vervoer, modeltreinen en schaalmodellen. Ook voor souvenirs kunt u hier terecht. De museumwinkel is alleen toegankelijk vanuit het museum zelf.
.

.
Restauratie
Onze restauratie heet ‘De Perronmeester’. U kunt terecht voor een kop koffie of thee en diverse drankjes. Bezoekers hebben vanaf deze plek een mooi uitzicht op de spoorlijn Arnhem – Doetinchem waar viermaal per uur de Arriva en Breng treinen langstrekken. De restauratie is alleen via het museum bereikbaar en geopend op dezelfde tijden.
.
Openingstijden
di t/m za 12.00u tot 17.00u
zondag 13.00u tot 17.00u
maandag Gesloten
.
Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum
Stationsstraat 50
7005 AK Doetinchem

.
Tel.: (0314) 39 51 06
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://ovsm-doetinchem.nl/
 
NAAR BOVEN