Ooststraat 10a
4357 BE Domburg (Zeeland)

.
Het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ontleent zijn naam aan de kunstverzamelaarster, antroposofe en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) die in het begin van de twintigste eeuw een villa in Domburg liet bouwen en daar, in gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1876-1923), vele zomers doorbracht.
.

.
Het museum is een kopie van het in 1921 door wind en stormen verloren gegane tentoonstellingsgebouwtje, dat schuin tegenover het Badpaviljoen stond.
In 1994 heeft het Marie Tak van Poortvliet Museum zijn deuren op de huidige locatie geopend.
Domburg is een prachtig stadje met Badstatus. Dat betekent een gezonde en vooral mooie omgeving met schoon zwemwater.
.

.

Het museum organiseert twee keer per jaar succesvolle exposities rond de deelnemers aan de oude tentoonstellingen, rond hedendaagse kunstenaars die een band met Zeeland hebben en bovendien - in het kader van de contacten tussen Europese kunstenaarskolonies onderling - rond andere spraakmakende kolonies uit eind negentiende en begin twintigste eeuw.
.


.
 .
NAAR BOVEN

.
www.visitdomburg.com/
.

Domburg heeft een kleine boulevard en een mooi en schoon strand. Het museum ligt midden in het centrum, vlakbij een levendige winkelstraat en niet ver van het bos en het brede en schone zandstrand.
.


.
Het grillige duinlandschap, de altijd weer anders lijkende zee en de oude bossen die de dorpskern omzomen hebben vele dichters, componisten en schrijvers, maar vooral ook schilders geïnspireerd. Rond de vorige eeuwwisseling, toen de kunstenaar Jan Toorop (1858-1928) voor het eerst in Domburg kwam, begon men al te spreken over een ‘badseizoen’ en een gevestigde ‘badcultuur’.
.

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen en er is een invaliden wc aanwezig. Honden worden in het museum niet toegelaten. De binnentuin is een oase: bij mooi weer kunt u hier genieten van een kop koffie of thee en diverse beelden.
.

Openingstijden.
Geopend di t/m zo van 13.00 – 17.00 uur.
Op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag eveneens geopend.
Tijdens de wintermaanden gesloten.
 .

Ooststraat 10a
4357 BE Domburg (Zeeland)

.
+31 (0)118-584618
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.marietakmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN