Molenweg 3
4315 CE Dreischor

.
Dreischor is zonder twijfel het mooiste Ringdorp van Zeeland, met in het hart van de Ring de Sint Adriaanskerk uit de veertiende eeuw.
Dreischor is een van de oudste dorpen van het eiland en was vroeger het centrum op Schouwen-Duiveland van de vlasindustrie.
.

.
Aan de rand van Dreischor ligt het verrassende streek- en landbouwmuseum Goemanszorg.
Het is ondergebracht in de gelijknamige, met zorg gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij.
In dit museum krijg je een beeld van het boerenleven aan het begin van de vorige eeuw tot aan de jaren vijftig, toen de mechanisatie van de landbouw zijn intrede deed.
.

.
Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg bevat een compleet ingerichte boerenwoning in de sfeer van begin 1900 met een deftige woonkamer, authentieke kelder, een verrassende bedstede, een knusse keuken en een originele opkamer. Rondom het museum is een prachtige tuin aangelegd met oude en hedendaagse landbouwgewassen, kruiden en hoogstamfruitbomen.
.

De grote schuur herbergt een verzameling werktuigen uit de vlas- en meekrapteelt. Er is een doorlopende videopresentatie van de bewerking van vlas. Daarnaast heeft het museum een uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen en ambachtelijk (hand-) gereedschap. Jaarlijks wordt er ook een wisseltentoonstelling georganiseerd.
.


museumpresentatie op 3.40 min
 .


.
www.herbergdering.nl/
 .
NAAR BOVEN

.
Voor of na uw bezoek aan Museum Goemanszorg is het in het Museumcafe goed toeven met koffie/thee of een ander drankje en daarbij een traktatie zoals een Zeeuwse bolus of een stuk huisgemaakte appeltaart. Ook voor een warme of koude lunch kunt u terecht.
.

. U kunt binnen plaats nemen en bij mooi zomerweer kunt u heerlijk beschut op het terras plaats nemen.  Vanaf het voorjaar kunt u genieten van de tuinen met kruiden en bloemen.
.
gesloten in de winterperiode
Museum Goemanszorg gaat weer open op 30 maart as.
.
Openingstijden
Di t/m Zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur
 Op maandag is het museum gesloten.
Het museum is wel geopend op 2e paasdag en 2e pinksterdag.
.
Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg
Molenweg 3
4315 CE Dreischor

.
T 0111 402303
www.goemanszorg.nl/
 
NAAR BOVEN