Schoolmuseum “Schooltijd”
Nieuwstraat 2-4
4531 CW Terneuzen

.
Een paar enthousiastelingen in Terneuzen meenden er goed aan te doen, een museumpje op te zetten met allerlei oude schoolmaterialen en bijbehorende artikelen.
Door aanschaf en via giften is het museum uitgegroeid tot een volwaardig museum. De collectie biedt een groot scala aan voorwerpen welke direct of indirect met school en opvoeding door de tijd te maken hebben.
.

.
De collectie bestaat uit een grote verscheidenheid aan leermiddelen en leerboeken. Hieronder bevinden zich o.a.diverse schoolbankjes, leesplankjes, letterdozen, wandplaten van aardrijkskunde, geschiedenis en de natuur, schrijfschriften, pennen, inktpotten, inktflessen, leien, griffels, griffeldozen, pokkenbriefjes (van 1870), kasboek van een school van 1858, telraampjes, prentenboeken, de plak, de ezel, boekjes van Ot en Sien, Pim en Mien, getuigschriften van 1878, stempels, schoolfoto’s, houten breukappeltjes, fröbeldozen, handwerkjes, merklappen, kinderspeeltjes zoals tollen, knikkers, kleppers, bikkels, rekenkasten, telramen en houten schooltassen, enz.
.


 .


 .
 .
NAAR BOVEN

.
.

Om het foto-archief zo volledig mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar klassenfoto's van  lagere-en middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen.  Ben je in het bezit van zo'n klassenfoto kun je hem mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

.
Het museum is gevestigd in het Centrum van Terneuzen op het kruispunt van de Nieuwstraat met de Korte Kerkstraat; 20 meter van de belangrijkste winkelstraat en 300 meter van de Scheldeboulevard.
.
Openingstijden
Mei t/m september
Wo-do-vrij-za 13.30-17.00 uur
Oktober t/m april
Wo en za 13.30 – 17.00 uur
Voor groepen zijn afwijkendeopeningstijden mogelijk
.
Schoolmuseum “Schooltijd”
Nieuwstraat 2-4
4531 CW Terneuzen

.
tel. 0115-720821
mob. +31 (0)6 22 103 108
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.schoolmuseumterneuzen.nl
 
NAAR BOVEN