Marktstraat 1
2411 BE Bodegraven

.
VAN KOE NAAR KAASHANDEL
Het Kaas Museum bevindt zich niet alleen op een nieuwe locatie in het centrum van Bodegraven, maar de tentoonstelling is ook volledig vernieuwd.

De collectie met unieke historische objecten laat de geschiedenis zien van kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven door de eeuwen heen.
.
Om het verhaal compleet te maken is nu ook het verhaal van de hedendaagse kaashandel in Bodegraven en omstreken toegevoegd; de historische weg van koe naar kaashandel en de reden waarom Bodegraven tegenwoordig zo’n belangrijke positie inneemt op de wereldwijde ‘kaas’kaart!
.

.
Bodegraven had tot 2001 op dinsdagmorgen een echte kaasmarkt maar heeft nog steeds de grootste kaasopslagcapaciteit van Nederland. Een groot deel van de kaasexport uit Nederland loopt via Bodegraven.
.

.
Het maken van boerenkaas gebeurde in de omgeving van Bodegraven al in de achttiende eeuw, hoewel toen nog op kleine schaal. De kaas die op de boerderij werd bereid, werd rechtstreek door de kaashandelaar bij de boer opgekocht. De grote opkomst van het kaasmaken komt eigenlijk pas na de oprichting van de boerenkaasmarkt in 1882.
. 
NAAR BOVEN

 .

.
Naast de vaste opstelling worden in het museum ook wisselexposities gehouden.
Er is parkeergelegenheid aanwezig en het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Op hetzelfde adres bevind zich ook een servicepunt van de VVV Bodegraven.
.
Openingstijden:
Dinsdag en woensdag 10:00 tot 16:00u
Vrijdag en zaterdag 10:00 tot 16:00u
Maandag, donderdag en zondag gesloten
.
.
Het Kaas Museum
Marktstraat 1
2411 BE Bodegraven

.
Telefoon: 085 – 0703 470
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://hetkaasmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN