Leidsekade 103
Amsterdam

.
Literatuurmuseum Den Haag eert Harry Mulisch met online tentoonstelling
klikken en kijken
.
(NOG) NIET OPENGESTELD VOOR PUBLIEK.
Kijk voor events op de Facebook widget

.
Wie Harry Mulisch zegt, zegt: Leidsekade. Hij woonde en werkte er decennialang, het was zijn habitat, de plek die samen met het Leidseplein en hotel Américain onverbrekelijk verbonden waren aan zijn schrijverschap.
.

Mulisch is nu niet meer onder ons, maar zijn magie en mythe leven voort. Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot doel gesteld te komen tot de oprichting van een Harry Mulisch Huis.
Ondersteun dit initiatief en word Vriend van het Harry Mulisch Huis.
http://harrymulischhuis.nl/Word-Vriend
.
Van 1958 tot aan zijn dood in 2010 woonde Harry Mulisch in het pand aan de Leidsekade, vlak om de hoek bij het Leidseplein. Hier werkte hij aan een uitzonderlijk en raadselachtig oeuvre, waarin alles met elkaar verbonden is. Dat oeuvre wordt op fascinerende wijze gespiegeld door de werkkamer die Mulisch inrichtte: alle boeken, prenten, beelden en voorwerpen hebben iets te maken met zijn werk en sommigen komen er zelfs herkenbaar in voor.
.
Literatuurmuseum Den Haag eert Harry Mulisch met online tentoonstelling
klikken en kijken
/

.
De prenten van Piranesi hangen aan de muur, de pijpen staan nog keurig in het pijpenrek: alles is nog precies zoals Mulisch het achterliet, waardoor de werkkamer fungeert als een gestolde weergave van Mulisch' werk en leven.
.


.


.
 
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.

Leidsekade 103
Amsterdam

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://harrymulischhuis.nl
 
NAAR BOVEN