Majoor van Swietenlaan 28
8382 CG Frederiksoord

.
Permanent gesloten tot voorjaar 2019
Meer info volgt in April/Mei.

Volgend voorjaar opent in het Huis van Weldadigheid het nieuwe bezoekerscentrum.
.
Welkom toen welkom nu in Museum de Koloniehof.

De Koloniën van Weldadigheid betreft 4 dorpen en 2 buurtschappen die gezien hun cultuurhistorische en toeristische samenhang onder die naam als één geheel worden gepromoot, hoewel de kernen niet aaneengesloten liggen. In het voorjaar van 2019 moet het nieuwe informatiecentrum over de Koloniën van Weldadigheid klaar zijn. De naam: 'Huis van Weldadigheid'.
.

.
Het is 1818 en er heerst armoede in Nederland. De Maatschappij van Weldadigheid koopt vanaf 1818 grote, onontgonnen stukken land op. Generaal Johannes van den Bosch wil met zogenoemde landbouw proefkoloniën het tij keren.
Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 wordt het tweehonderdjarig bestaan van zijn Maatschappij van Weldadigheid gevierd. Onder meer met een beeldende kunstmanifestatie.
.

.
In Frederiksoord vertelt Museum de Koloniehof het verhaal van vroeger. Er zijn streekproducten te koop, en boeken over de Koloniën van Weldadigheid. Er zijn wat voorbeeldakkertjes aangelegd, en er staat een kolonistenhuisje dat sinds december 2016 wordt verhuurd voor vakanties. Er zijn erfgoedroutes voor fietsers en wandelaars uitgezet en een gids verzorgt rondritten met de Kolonietram.
.

.

.

Even op adem komen dat kan in ons authentieke restaurantje en voor verrassende cadeautjes en kolonieboeken bent u welkom in onze koloniewinkel.
.
Openingstijden de Koloniehof
Permanent gesloten tot voorjaar 2019
Meer info volgt in April/Mei.


Stichting Maatschappij van Weldadigheid
Majoor van Swietenlaan 28
8382 CG Frederiksoord

.
tel 0521 - 38 12 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.welkomtoenwelkomnu.nl/
www.kolonienvanweldadigheid.eu/
 

NAAR BOVEN