Brink 56
7411 BV Deventer

.

Museum De Waag - voorheen Historisch Museum Deventer - toont in wisselende tentoonstellingen de rijke Deventer stadsgeschiedenis.
Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van een audiotour met verdiepende informatie. Op zondagen wordt een instaprondleiding aangeboden.
Verdere informatie over tentoonstellingen, openingstijden en prijzen vindt u op www.museumdewaag.nl
.


.
Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer.
Het is een laatgotisch gebouw met drie bouwlagen, een traptoren, een klok en drie spitstorentjes. Het werd gebouwd van 1528 tot 1531. In 1643 werd aan de voorzijde een laatmaniëristisch bordes gebouwd met drie zuilen.
.
In de 19e eeuw verdween de waagfunctie en werd het waaggebouw een ‘Teekenschool’. Even was het zelfs een telegraafstation. In 1915 werd het gebouw een museum. Sindsdien kan men nog altijd de oude schatten van de stad bekijken in dit bijzondere monument.
.


met MuseumTV zie je meer...
.


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
Museum De Waag is goed toegankelijk voor minder validen. Er is een lift aanwezig. Alleen het souterrain met de garderobe is niet toegankelijk met de lift.
.
Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 11:00-17:00
De Museumkaart geeft gratis entree.
.
Brink 56
7411 BV Deventer

.
tel 0570-640590
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://museumdewaag.nl
 
NAAR BOVEN