Plantage Kerklaan 61
pc: 1018 CX Amsterdam

.
Gebouw Plancius dateert uit 1876. Het initiatief tot de bouw kwam van de joodse zangvereniging Oefening Baart Kunst. Het pand deed achtereenvolgens dienst als muziektempel en sociëteit, als zalencentrum en bijna tachtig jaar lang als garage. Sinds 1999 is het de behuizing van het Verzetsmuseum.
.
Het museum maakt duidelijk hoe allerlei Nederlanders op de bezetting hebben gereageerd.
Het Verzetsmuseum gaat dus niet over helden en schurken, maar over gewone mensen, die in een tijd van schaarste en onderdrukking voor dilemma's kwamen te staan en keuzes moesten maken.
.


.

 In de permanente expositie roept een decor van nagebouwde straten en wandvullende foto's de sfeer op van de oorlogsjaren. Authentieke voorwerpen, foto's en documenten, film- en geluidsfragmenten vertellen de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke én het alledaagse.
.

 
NAAR BOVEN

.
.

Vaste Exposities
Verzetsmuseum Amsterdam heeft drie vaste exposities: Nederland in bezettingstijd, Nederlands-Indië en het nieuwe Verzetsmuseum Junior.
Nederland in bezettingstijd
Van mei 1940 tot mei 1945 was Nederland bezet door Nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking? U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse.
.


NederlandsIndië
 Een aparte afdeling gaat over de toenmalige kolonie Nederlands-Indië, waar de bevolking leed onder harde Japanse onderdrukking.
VerzetsmuseumJunior
Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt  uit een alledaags gezin. Ga met de tijdmachine naar Nederland tijdens de oorlog en leef mee met met hun waargebeurde verhalen.
 Voor iedereen vanaf  9 jaar.
.
Filmvertoning, elke zondag 14.00 uur in de gehoorzaal
gratis voor museumbezoekers
.
Openingstijden Verzetsmuseum
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
zaterdag t/m maandag en feestdagen van 12.00 - 17.00 uur.
Het museum is gesloten op 1 januari, 30 april en 25 december.
.

Verzetsmuseum
Plantage Kerklaan 61
pc: 1018 CX Amsterdam

.
bel:020- 620 25 35
www.verzetsmuseum.org
 
NAAR BOVEN