Jan Binneslaan 84
9231 CC Surhuisterveen

.
Museum – De wereld van Ot en Sien
Ga de uitdaging aan en stap 100 jaar terug in de tijd. Terug naar de tijd van Ot en Sien. Het museum is een bijzonder monument die een unieke kijk geeft op de wereld van hoe het vroeger was. Voor ouderen levert dit een nostalgische terugblik op vol herkennispunten uit het verleden. De jongere bezoeker zal zich verbazen over de wereld van toen.
.
Er zijn door het hele museum vele afbeeldingen, beeldjes, borduurwerkjes en boekjes over het bekende duo Ot & Sien. U zult zich verbazen over de grote collectie!
.

.

Cornelis Jetses is de tekenaar en vader van Sien. (Everdiena Jetses) Jetses is geboren in 1873 en overleden in 1955. Het museum is opgebouwd uit de tijd dat Jetses heeft geleefd.
Zo kunt u het volgende bezichtigen: Een ouderwetse kruidenierswinkel, klaslokaaltje, dokterspraktijk, ziekenhuiskamer, huiskamer, keuken, arbeidershuisje, kapel en nog veel meer. In het museum vindt u ook de complete collectie schoolplaten getekend door Cornelis Jetses, 22 stuks in totaal.
.

.


.
 .
.

.

Huifkar
Op originele wijze van de natuur genieten in en rondom Surhuisterveen? Dit kan met de huifkar van Museumboerderij Ot en Sien. Deze ruime, geriefelijke huifkar heeft plaats voor maximaal 30 personen of 10 rolstoelen + 10 begeleiders
De huifkar is al te huren voor groepen van minimaal 10 personen. Speciale wensen zijn uiteraard in overleg mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.
.
Museumboerderij Ot en Sien is een prima locatie voor verjaardagen, jubilea, recepties en zorggroepen.
Wij zijn rolstoelvriendelijk, invalide toilet aanwezig, parkeren voor de deur en gratis Wifi
.
Openingstijden
April t/m Oktober:
Di-Woe-Don-Vrij 13:30 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
November t/m Maart:
Woe-Do-Zaterdag 13.30 – 17.00

GEHELE JAAR OPEN NA RESERVERING
ALLE DAGEN VAN DE WEEK TUSSEN 8.30 en 24.00
voor groepen vanaf 10 personen

Museumboerderij Ot en Sien
Jan Binneslaan 84
9231 CC Surhuisterveen

.
tel: 0512 – 340995
https://www.museum-otensien.nl/
 

NAAR BOVEN