.  Stadhouderslaan 41
 2517 HV Den Haag

.
Kunstmuseum Den Haag (vh Gemeentemuseum) is vanaf vandaag een feit. Voor een groter publiek wordt duidelijker wat het museum is en waar het voor staat, namelijk een veelzijdig kunstmuseum dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Den Haag en haar inwoners.
Het gebouw is het laatste meesterwerk van de internationaal bekende architect H.P Berlage (1856 – 1934).

.

Het museum bevat vijf stijlkamers. Hier kan kunstnijverheid worden tentoongesteld in de omgeving waarin deze vroeger gebruikt werd.
De modecollectie van het Gemeentemuseum behoort tot de belangrijkste collecties ter wereld..
Een rijke collectie instrumenten en een prachtige beeldverzameling tonen samen vooral de Europese muziekgeschiedenis
.


Ontdek het Moderne
vaste tentoonstelling
De tentoonstelling is samengesteld op basis van visionaire, poëtische en menselijke kenmerken. Je ontdekt de persoonlijke kant van kunst aan de hand van werken van topkunstenaars als Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois.

 .
NAAR BOVEN

 INSTAGRAM
.

Mondriaan en de Stijl
24 september 2011 t/m 1 januari 2099
Definitieve thuisbasis voor De Stijl in Nederland
Mondriaan & De Stijl hebben nu een definitieve plek in Nederland. De Stijl maakt samen met Rembrandt en Van Gogh als enige kunstonderwerpen deel uit van De canon van Nederland. Maar tot nu toe is er in Nederland nog geen totaalbeeld te zien van de belangrijkste Nederlandse bijdrage aan de moderne kunst. Zonder De Stijl hadden de Westerse woning, de straat én de stad er heel anders uit gezien.
.
Bovendien inspireert de groep rond Piet Mondriaan en Theo van Doesburg kunstenaars, vormgevers en architecten tot op de dag van vandaag. Het belang van de groep is moeilijk te overschatten; zij speelt een centrale rol in de Europese avant-garde. In het Kunstmuseum Den Haag wordt een complete vleugel definitief gewijd aan Mondriaan & De Stijl, met een totaal oppervlak van 750 m2.
.
.
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur
Gesloten op maandag

 Stadhouderslaan 41
 2517 HV Den Haag <

.
tel: 0703381111
Postbus 72
Fax: 070-3381112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kunstmuseum.nl
 
NAAR BOVEN