Kerkbuurt 44-47
 1156 BL Marken

.
Het Marker Museum toont sinds 1983 leven, werk en tradities van dit voormalige eiland met zijn rijke cultuur. De fraaie collectie vindt u op een unieke locatie: zes gekoppelde, historische woningen in het oude centrum, aan het centrale deel van de Kerkbuurt dat de Markers ‘de street’ noemen.
 Het exploiteren van dit kleine, bijzondere museum vormt een van de activiteiten van de Vereniging Historisch Eiland Marken (VHEM).
.

.
Ondanks de bescheiden afmetingen herbergt het Marker Museum een belangrijke collectie en een omvangrijk archief. Naast de unieke Marker klederdracht en stoffen vindt u gebruiksvoorwerpen, volkskunst, keramiek en kunst waarin Marken en zijn bewoners centraal staan.
.
Klederdracht
 Met hun manier van kleden drukten de Markers heel specifieke betekenissen uit: rouw in verschillende gradaties, trouw en geboorte, zon- en feestdagen, kerkelijke gelegenheden als Kerst, Pasen, Pinksteren, belijdenis en avondmaal, winter en zomer.
.


.


 .
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden
24 maart t/m 31 oktober
dagelijks van 10.00 uur – 17.00 uur
 oktober van 11.00 uur – 16.00 uur
 zon- en feestdagen van 12.00 – 16.00 uur
.
Parkeren op centrale parkeerplaats, 5 minuten wandelen. Volg de borden naar de grote parkeerplaats. U mag de bebouwing niet inrijden!

Kerkbuurt 44-47
 1156 BL Marken

.
Tel +31(0)299-601904 (alleen tijdens openingstijden)
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.markermuseum.nl/
 
NAAR BOVEN