Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

.
Ontdek de wereldberoemde Slag om Arnhem in het Airborne Museum.
Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein. Een villa met een lange voorgeschiedenis. Het begon in 1728 als herberg en was in september 1944 het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart.
.

.
Het Airborne Museum is in 1949 opgericht en was destijds gevestigd in een van de bijgebouwen van Kasteel Doorwerth. In 1978 werd het Airborne Museum in het voormalige Britse hoofdkwartier gehuisvest. Op 11 mei van dat jaar werd het museum heropend door de voormalige bevelhebber generaal-majoor Roy E. Urquhart.
.

.
In de vaste tentoonstelling wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de Slag om Arnhem in 9 dagen. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn…
Er zijn ook diverse topstukken te vinden zoals de jachthoorn van Luitenant-kolonel John Frost en de verrekijker van Generaal-majoor Roy Urquhart. Historische beelden en authentieke objecten worden afgewisseld met interviews van veteranen en burgers die een van de beroemdste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog meemaakten.
.


 .
NAAR BOVEN

.

.
Het nieuwe informatiecentrum op de Rijnkade 150 bevat een museale presentatie over de gevechten bij de brug met een bijzondere 3D beleving. De bezoeker ontdekt er indrukwekkende verhalen met bijzondere voorwerpen die een relatie hebben met de John Frostbrug.
Rijnkade 150
6811 HD Arnhem

T: 026 333 77 10
.
Museumcafé ‘Het Rode Hert’ is een plek voor heerlijke koffie, vers gebak en lunch in een museale omgeving. Het Museumcafé beschikt ook over een zonnig terras grenzend aan het prachtige park Hartenstein.
Het Airborne Museum is prima toegankelijk voor mindervaliden.
Honden zijn in het Airborne Museum niet toegestaan.
Met uitzondering van geleidehonden.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur
Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.
Het museumcafé is momenteel van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

 Airborne Museum
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

.
T: 026 333 77 10
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.airbornemuseum.nl/
 

NAAR BOVEN