Houttil 1
1811 JL Alkmaar
Nederland

.
Biermuseum de Boom biedt een kijkje in de wereld van het bier. Hoe wordt bier gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk?
.

.
In een vitrine wordt een selectie van ambachtelijke brouwers uit Noord-Holland getoond. Zowel brouwers met een eigen installatie (bv. Dampegheest uit Limmen), als huurbrouwers (Zeglis en De Die uit Alkmaar) en een hobbybrouwer (HuygenMeester, uit Heerhugowaard) zijn opgenomen. De kleine brouwers zijn verenigd in het KBC (Klein Brouwerij Collectief).
.

.
Na afloop van het bezoek aan het Nationaal Biermuseum kunt u van een goed glas bier genieten in Proeflokaal De Boom, dat in hetzelfde pand gevestigd is. Er zijn tal van bijzondere Nederlandse bieren te verkrijgen. In de zomermaanden ligt er een dekschuit met een gezellig terras aangemeerd.

Iedere laatste donderdag van de maand is er live jazzmuziek. Zie voor het programma de website: https://proeflokaaldeboom.nl/
. .


 .

.
Museumwinkel
In de museumwinkel zijn bierglazen en andere souvenirs verkrijgbaar.
.
Openingstijden
 maandag t/m zaterdag van 13:00 - 16:00 uur.
Tijdens het kaasmarktseizoen is het museum op vrijdag geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur. Het kaasmarktseizoen is in 2018 gestart op 30 maart en eindigt op 28 september.
.
Het museum is  toegankelijk voor rolstoelrijders. De lift is alleen op verzoek beschikbaar.
.
Nationaal Biermuseum De Boom
Houttil 1
1811 JL Alkmaar
Nederland

.
Tel: +31 (0)72-5113801
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.biermuseum.nl/
 
 
NAAR BOVEN