Koorstraat 2
 1811 GP Alkmaar
1
.
De Grote Kerk in Almaar werd ooit gewijd aan de heilige Sint Laurentius en is al eeuwen het sieraad van de stad. Het is een met natuursteen beklede bakstenen kruisbasiliek met zevenzijdige koorsluiting. De bouw vond plaats van 1470 tot 1518.
.

.
De kerk telt twee wereldberoemde orgels, waarop in de zomer vele concerten gegeven worden. De Grote Sint Laurenskerk is inmiddels het grootste en drukstbezochte monument van Alkmaar! De kerk fungeert nu onder andere als centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten. Ook kan de kerk afgehuurd worden voor een trouwerij.
.


 .


 .
NAAR BOVEN

.


In de Grote Kerk wordt met ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering uit 1518, een letterlijk hoogtepunt getoond.
)
Met behulp van een digitale presentatie kunnen de schilderingen van de hand van Jacob en zijn medewerkers worden bekeken. Tekst, beeld en geluid geven uitleg over de voorstelling en brengen bijzondere details tot leven.
.
Openingstijden
21 april t/m 7 oktober:
dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 - 17:00 uur
.
Een bezoek aan de kerk is buiten deze periode alleen mogelijk in de vorm van een rondleiding met een gids van de Grote Kerk Alkmaar. Het is noodzakelijk om hiervoor van te voren een afspraak te maken per email of telefonisch.
.
De Grote Sint Laurenskerk
Koorstraat 2
 1811 GP Alkmaar
1
.
Telefoon 072 - 514 07 07
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://grotekerk-alkmaar.nl
 
NAAR BOVEN