Hilweg 2
4251 MT Werkendam

.
Het Biesbosch MuseumEiland ligt diep in De Biesbosch, ongeveer twaalf kilometer voorbij Werkendam.
Het ontwerp van het Biesbosch MuseumEiland won in 2016 zelfs een Dutch Design Award.
Het museum heeft een bijzondere vorm en loopt door de schuine, met gras begroeide daken, als het ware over in de natuur.
.
.
Bekijk de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de landbouw of leer meer bij de wisselexposities over thema's als natuurontwikkeling, oude ambachten, waterbouw en de rol van de Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog.
In het enorm uitgebreide museum in Werkendam start de expositie met een animatie van de St. Elizabethsvloed in 1421, de ramp waarna de Biesbosch ontstond.
.
Fluistertochten
Voor of na een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland kan een rondvaart van 1 1/4 uur u duidelijk maken waarom De Biesbosch één van de meest waardevolle Nationale Parken van Nederland is. In één dag flora, fauna, verleden, heden en toekomst van De Biesbosch.
.

Met MuseumTV zie je meer >>
.

.
.
.
Het Biesbosch Museum Restaurant is de perfecte plek om uw wandeling, boottocht of bezoek aan het museum even te onderbreken. Geniet binnen of op het royale terras van een drankje of een hapje met prachtig uitzicht op de omliggende natuur. De menukaart is samengesteld en geïnspireerd door de omgeving van de Biesbosch.
.

.
Het assortiment van de winkel biedt een selectie van uitgaven over de geschiedenis van de Biesbosch, maar ook natuur- en fotografieboeken.
.
Openingstijden
Maandag van 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur
Let op: honden zijn niet toegestaan in het museum, op het terras en in de fluisterboot!
.

Biesbosch MuseumEiland
Hilweg 2
4251 MT Werkendam

.
telefoon: 0183 - 50 40 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.biesboschmuseumeiland.nl
 
NAAR BOVEN