De Mortel 4
5200 AA Den Bosch

.
Het Design Museum Den Bosch (voorheen Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch SM)  is een museum voor design en vormgeving.
U vindt in het nieuwe Museumkwartier in hartje Den Bosch behalve het DMDB ook het uitgebreide en gerenoveerde Noordbrabants Museum.

.
Het Design Museum Den Bosch heeft de beschikking over een grote tentoonstellingszaal (zaal 1 van 700 m²), een middelgrote tentoonstellingszaal met daglicht (zaal 2 van 450 m²) en een kleine presentatieruimte (zaal 3).
.

.
Sinds de jaren ‘80 presenteerde Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch design en vormgeving in bijzondere en succesvolle exposities. We bouwden een unieke keramiek- en sieradencollectie op en schonken doorlopend ruim aandacht aan de toegepaste kunsten: Dutch designers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings, maar ook internationale vormgevers als Ettore Sottsass, toonden hier hun werk.
.

.
De wisselende tentoonstellingen zijn te vinden op de eerste etage in een zaal van maar liefst 700 m2, een black box, die naar believen is in te delen en die voor een optimale beleving van kunst zorgt. Op de tweede etage zijn de collecties keramiek en sieraden letterlijk te ervaren en niet alleen in vitrines te bewonderen, maar ook te dragen, te onderzoeken en te leren kennen.
.


www.isditleuk.nl
.


 .
NAAR BOVEN

.
red: DMDB was eerder het Stedelijk den Bosch
.
Geopend op
Dinsdag t/m zondag 11 – 17 uur
Maandag gesloten
.
Tweede Kerstdag, 26 december 2018
.
Design Museum Den Bosch (DMDB)
De Mortel 4
5200 AA Den Bosch

.
Tel: +31(0)73 627 3680
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://designmuseum.nl
 
NAAR BOVEN