Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

.
De Museumfabriek is ontstaan uit een fusie van drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink en heette eerst TwentseWelle. In mei 2018 is de naam veranderd in De Museumfabriek.
Meer info over de collectie Jannink kunt u vinden bij Collectie Jannink
.

.
De Museumfabriek, een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.
.

.
Op de toren van De Museumfabriek pronkt de koepel van de sterrenwacht Coenraad ter Kuile. Deze koepel heeft een diameter van drie meter en bevat een waarnemingsruimte voor het publiek. De sterrenwacht organiseert in het kijkseizoen (wintertijd) wekelijks activiteiten voor jong en oud
.

.

De winkel van De Museumfabriek is voor iedereen toegankelijk. Je kunt hier terecht voor allerlei leuke, informatieve maar ook leerzame zaken voor jong en oud.
Wil je een authentiek cadeau? Kijk dan eens naar onze prachtige tafellakens en theedoeken die in het museum worden geweven op ons eigen Jacquard weefgetouw.
open op di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur.
.


met MuseumTV zie je meer...
.


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.
.
Maandag: tijdens voorjaars-, herfst-, en kerstvakantie regio Noord,
tweede paasdag en tweede pinksterdag geopend, van 11.00 tot 17.00 uur
.
Gesloten: eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
.

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

.
tel 053 201 2099
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.demuseumfabriek.nl
 
NAAR BOVEN