Prins Willem-Alexanderhof 5
 2595 BE Den Haag

.
Het Literatuurmuseum is, samen met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage.
.
Schrijvers en thema’s uit de Nederlandse literatuur worden tot leven gebracht aan de hand van de collectie van het Literatuurmuseum.
Ontdek meer over Surinaamse literatuur, bekijk foto’s van schrijvers met hun favoriete (huis)dier en ga op reis langs de vijftig levens- en werkjaren van Arnon Grunberg.

.
Lucebert-wandschildering
In de foyer van het Literatuurmuseum bevindt zich een 43-meter lange wandschildering 'Namiddag van een faun', door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.
.

.
Het Pantheon
In de vaste expositie 'Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur' presenteert het museum de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf de middeleeuwen tot heden. Naast schrijvers als Anna Bijns, P.C. Hooft en Gerard Reve zijn ook Hugo de Groot, Vincent van Gogh en Anne Frank opgenomen.
.

In de Nationale Schrijversgalerij ontmoet de bezoeker vijfhonderd geschilderde en gebeeldhouwde portretten van schijvers: bejubeld, verguisd of vergeten.


.
Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman, van Louis Couperus tot Judith Herzberg en van de Schoolmeester tot Toon Tellegen; sta oog in oog met schrijvers van toen en nu. Bejubeld, verguisd of vergeten. Alfabetisch op schrijversnaam zijn meer dan 500 portretten te zien.
.


  ;
NAAR BOVEN

.

Museum openingstijden
Di t/m vr  10-17 uur
Weekend en feestdagen 12-17 uur
Ma  gesloten
Het Letterkundig Museum is gesloten op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koninginnedag, Bevrijdingsdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.


Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
 2595 BE Den Haag
tel: 070-3339666

.
Postadres:
Postbus 90515
2509 BE Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://literatuurmuseum.nl/
  ;

NAAR BOVEN