Pompstraat 17
5481 BL Schijndel

.
Het Museum Jan Heestershuis bestaat uit het historisch woonhuis van Jan Heesters, een beeldentuin en een modern tentoonstellingspaviljoen.
In het Museum Jan Heestershuis ontdekken bezoekers hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. Zijn historisch woonhuis, met antiek meubilair, bijzondere voorwerpen en kunstwerken is belangrijk onderdeel van het museum.
Even terug in de tijd, naar de sfeer van de jaren 1930.
.

.
De kachel die oma ook nog had, de pronkkast en de pomp, leveren sommige bezoekers mooie herinneringen op, terwijl anderen meer leren over het verleden.
In eén ruimte in het woonhuis, de zogenaamde 'kamer en suite',  hangen permanent kunstwerken van Jan Heesters en Dorus van Oorschot, een andere Schijndelse kunstenaar.
.
EEN KUNSTENAAR IN HART EN NIEREN
Waar Jan Heesters ook was: hij had potlood en papier bij de hand. Genieten kon hij van de schoonheid van de natuur, en daarna moest hij die vastleggen op papier of doek. Maar ook de mens, poserend of aan het werk, tekende of schilderde hij.
.


met MuseumTV zie je meer...
.


 .
 .
NAAR BOVEN

.

.
In het Museum Jan Heestershuis en VVV agentschap Schijndel vindt u informatie over de Glazen Boerderij in Schijndel, ontworpen door Winy Maas.
.
OPENINGSTIJDEN
dinsdag tot en met zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
.
Museum Jan Heestershuis
Pompstraat 17
5481 BL Schijndel

.
tel (073) 5492276
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumjanheestershuis.nl/
 
NAAR BOVEN