Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam

.
De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Het is dit verhaal dat in Het Grachtenmuseum op avontuurlijke wijze wordt verteld.
.
Het museum huist in een monumentaal pand aan de Herengracht, waar je in een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis reist. Het Grachtenmuseum laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenmuseum is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden.
.

.
De permanente expositie van Het Grachtenmuseum is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.
.


.


 .
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.

Openingstijden:
Vaste tentoonstelling:
Maandag van 12.00 tot 17.00 uur
Dinsdag t/m Zondag van 10:00 tot 17:00 uur

.
Het museum is rolstoel toegankelijk.
.

Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam

.
tel 020 - 42 11 656
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://grachten.museum/
 
NAAR BOVEN