Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag

.
Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privé-collectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderddertig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.
.

Dhr. E.V.N. Louwman

. De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman een importschap voor Dodge- en Chrysler-automobielen begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.
.


 .
NAAR BOVEN

.
DE COLLECTIE
De collectie is gerangschikt in vier categorieën. Bekijk de collectie per categorie of zoek direct het merk van uw interesse.
THE DAWN OF MOTORING

Dion Bouton
De begintijd van het gemotoriseerd vervoer, eind 19e, begin 20e eeuw.
 Auto’s lijken op koetsen en er wordt gezocht naar de ideale aandrijving: stoom, elektriciteit of de benzinemotor. Een periode van inventiviteit en pioniersgeest.

MOTORING
De auto is van invloed op de maatschappij, maar ook andersom. Een overzicht van de autohistorie in tijden van schaarste en overvloed, oorlog en vrede, welvaart en recessie.

RACING


jaguar dtype
Sinds er auto’s zijn, is er autosport. In dit deel zijn de bolides van onder meer Le Mans, de Mille Miglia, de Indianapolis 500 en de Formule 1 te vinden, alsmede een aantal legendarische GT’s en sportwagens.

LUXURY


Duesenberg sj
Auto’s voor de welgestelden, of het nu gekroonde hoofden, succesvolle ondernemers of vermogende excentriekelingen betreft.

Shop
In de museumshop kunt u onder meer de museumcatalogus verkrijgen alsmede boeken, posters, schaalmodellen en diverse andere automobielgerelateerde artikelen.

. MEETINGS
Een bijzondere en spraakmakende locatie voor uw vergadering, presentatie of evenement?
Bekijk de zalen in het Louwman Museum die uw kunt huren voor uw gelegenheid.
Wij bieden een breed scala aan vergader arrangementen, diners, borrels en allerhande catering diensten.
.
Openingstijden
Dinsdag tm zondag
10.00 - 17.00 uur


Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag

.
Tel. +31 (0)70 - 304 7373
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.louwmanmuseum.nl
 .

NAAR BOVEN